Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

За Нас

Дом на културата "Драги Тозија" - Ресен

Општинска установа Домот на култура Драги Тозија во Ресен е формиран во 1978 година.

Сместен е во зграда на Сарај. Во рамките на Домот на култура како културно-образовна институција функционираат следните дејности:
  • библиотечна дејност
  • музичко-сценска дејност и фолклор
  • драмска дејност
  • ликовна уметност и галериска дејност
  • литературна дејност
  • музејска и кинотечна дејност
  • образование на возрасните  

Со формирањето на Домот на културата во гардот се одржуваат бројни култури манифестации како настапи на културно-уметничките друштва, театарски претстави, литературни читања, промоции на книги, распишување на наградни конкурси за литературни и уметнички творби, на кои земаат активно учество ученици од цела Преспа.

saraj old

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана