Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Традиционални јапонски танци на ресенскиот плоштад

Во организација на Домот на Култура "Драги Тозија" од Ресен. во среда на 30.07.2014 со почеток од 21 часот ќе се реализираат Јапонски традиционални танци.

Јапонски танци кои доаѓаат од Кумагаја, Јапонија а ресенчани ќе можат да ги проследат на платото пред Општина Ресен.

Оваа е прекрасна можност да се ужива во културата на делечниот исток  која досега во Ресен и Преспа можеби воопшто не е претставена. Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана