Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Ден на шегата - АПРИЛИЈАДА!

Вчера на 1ви април Ресен го прослави денот на шегата со многу музика и насмеани лица. По овој повод беше организирана манифестација Априлијада во која учествуваа повеќе од 300 ученици од сите основни училишта во градот.

Свеченото дефиле започна со тргнување од пред зградата на Домот на културата „Драги Тозија“ - Ресен па се до Градскиот плоштад каде беше организиран пречек и презентација на маските. Овој настан го разубави и аматерската театарска група БИРИ-БАМ и Дел Арте од Битола со детска театарска претстава „Невеста Самовила“.

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана