Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Априлијада 2019

Со дефиле под маски, во костими и во знакот на празникот на Шегата, децата од Градинката и училиштата од Преспа продефилираа на плоштадот во Ресен, одбележувајќи го 1 Април.
Предводници на првоаприлската поворка беа кралот и кралицата во автомобил, водители на годинешниот настан.
 
 
 
 
 
 
 
 

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана