Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

13 песни за 13 Величенствени

 25.09.2018 со почеток во 20.00 часот, во дворот на Домот на културата „Драги Тозија“,  се одржа музичкиот настан „13 песни за 13 величенствени“.

Заедно  се потсетивме и ги запеавме песните испеани од легендарните „Распеани Ресенчани“, во чест на 13-те изведувачи во оваа ресенска група.
Наши музичари  ги отсвираа и отпеаа „Излегов да се прошетам“, „Марије млада невесто“, „Пара бери киселец“и многу други познати стари македонски песни, испеани од членовите на оваа група.
 
 
 
 
 
 
 
 Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана