Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Ликовна работилница „Преспански ликовни мотиви 2018“

Преспанските уметници повторно  твореа инспирирани од убавините на Преспа.
На ликовната работилница „Преспански ликовни мотиви“ која се одржа на 12 и 13 септември во Претор, твореа околу 30-тина наши уметници. Нивните дела ќе бидат претставени на изложбата која ќе биде отворена на 26 септември, во рамките на активностите по повод Преспанскиот јаболкобер.
Ликовната работилница се одржува по повод 8 Септември - Денот на независноста на Република Македонија и 11 Септември - Денот на ослободувањето на Ресен и Преспа.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана