Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Светски ден на книгата 2018

Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен со пригодна програма го одбележа Светскиот ден на книгата и авторското право.
Во рамките на одбележувањето на овој ден, беа прочитани пораките од генералниот директор на УНЕСКО Одре Азуле и од министерот за култура Роберт Алаѓозовски , кој годинава ја напиша македонската порака.
Беа доделени награди на учесниците на наградниот конкурс „На крилјата на книгата, патуваме низ времето“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана