Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Велигденски хепенинг 2018 година


Велигденски хепенинг - манифестација која се одржува по повод големиот Христијански празник, Велигден.
На градскиот плоштад ,,Цар Самоил” со почеток во 10 часот учество зедоа учениците од основните училишта од цела Преспа, децата од претшколска возраст и поголем дел од граѓанските организации.
Манифестацијата беше збогатена и со музички дел во која учество зедоа локални бенд групи.
Организатори на овој настан се Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ – Ресен и локалната самоуправа на Општина Ресен, под покровителство на градоначалникот Живко Гошаревски.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана