Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Априлијада 2018 година

Ресенска априлијада, манифестација која се одржува по повод 1 април, денот на шегата. На плоштадот „Цар Самоил“, на 30 март со почеток во 10 часот, продефилираа голем број маски на ученици од основните училишта од цела Преспа и деца од претшколска возраст. Манифестацијата беше збогатена и со музички дел.

Организатори на овој настан се Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ – Ресен и локалната самоуправа на Општина Ресен, под покровителство на градоначалникот Живко Гошаревски

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана