Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Музика и танц - концерт на Пламенка Трајковска

Музика и танц“ за најмладата Ресенска публика
Со цел да се доближи класичната музика до децата, секстетот предводен од Пламенка Трајковска, во Кино салата при Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, по повод празникот 8 март, одржа два концерти.

Концертите се насловени „Музика и Танц”, а Пламенка Трајковска, академски музичар и виолинист со долгогодишно искуство, заедно со своите соработнициќе се погрижија децата уште од најмала возраст да се запознаат со делата на великаните на класичната музика, од барокот па се до денешен ден. На концертот беа изведени дела од Бокерини, Моцарт, Штраус, Шуберт и Офенбах.Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана