Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Предновогодишен концерт Куд „Таше Милошевски“


Со целовечерен концерт на КУД „Таше Милошевски“, заврши серијалот предновогодишни манифестации организирани од Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен.

Во изминатите денови беа организирани ликовни изложби, театарски претстави со Народниот театар од Битола и театарот од Кавадарци, музички концерти со триото „Интерарт“, групата „Персиди“, Оли Китан бенд, Ние, запирка другарите, хорот Мелодиум, хорот Ѕвончиња и учениците од школата за пијано при Домот на култура, а за најмладите се погрижија театарската група SUMNAL со претставата „Ало Дедо МразСледете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана