Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Концерт на трио „Интерарт“

Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ синоќа беше организатор на предновогодишен концерт на триото „Интерарт“ од Битола
Музичарите од Битола, Александар Стефановски-флејта, Емилија Ристевска Стефановска-флејта и Татјана Божиновска-пијано, во ресенскиот Сарај изведоа преработена класика и други дела од познати композитори.

Трио „Интерарт“ настапувале во Италија, Германија, Грција, Хрватска, Норвешка, Турција, САД и други држави.


Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана