Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Музички концерт „Џорџ Гершвин како инспирација“

Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен,четврток, 02.11.2017 во просториите на Изложбениот салон во Сарајот, беше организатор на концертот “Џорџ Гершвин како инспирација” на кој ќе настапија певиците Маја Митровска и Марина Коруновска во пијано придружба на Александра Јанковска.
Се изведуваа дела од познатиот композитор Џорџ Гершвин, композиторот кој умешно го споил популарниот и класичниот жанр, за да ја создаде својата совршена музика.
Концертот е дел од манифестацијата “Нов културен бран” подржана од Министерството на култура на Р.М

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана