Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Ликовна работилница „Низ четката на Преспанските уметници 2017“

Домот на култура „Драги Тозија“ од Ресен по трет пат беше организатор на ликовната работилница која се одржа на 12 септеври (вторник) на прекрасниот предел кај Крстот над селото Подмочани.
На работилницата учествуваа 25 локални уметници-аматери, кои твореа во природа, инспирирани од преспанската убавина.
Делата од оваа ликовна работилница ќе бидат презентирани на изложба со која ќе започнат активностите на Преспанскиот јаболкобер.Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана