Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

„Иванка“ - 2017

Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен и оваа година, по петти пат, традиционално ја организира манифестацијата „Иванден 2017 година“.
Обичајот „Иванка“ е дел од летните обредни празнувања кој е најкарактеристичен за територијата на Преспа. Облекувањето на куклата Иванка, секогаш одговарало со начинот на облекувањена локалното население. 
Ве покануваме на одлична забава и посно гравче, петок - 11 часот, во дворот на Домот на културата „Драги Тозија“.
Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана