Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Светски ден на книгата и авторското право 2017 година

Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен со пригодна програма го одбележа Светскиот ден на книгата и авторското право.
Во рамките на одбележувањето на овој ден, беа прочитани пораките од генералниот директор на УНЕСКО Ирина Бокова и од професорот Иван Џепароски, кој годинава ја напиша македонската порака.
Беа доделени награди на учесниците на наградниот конкурс
„Книгата - прозорец кон светот“.
Прва награда освои Кристина Трајчевска - ОУ „Гоце Делчев“
Втора награда освои Наташа Мушаревска - „ОУ Гоце Делчев“
Трета награда освои Илина Карапанчевска - ОУ Мите Богоевски“


Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана