Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Награден литературен конкурс - 2017 година

По повод одбележувањето на 23 април, Светскиот ден на книгата и авторското право, Матичната библиотека при Домот на културата „Драги Тозија“ - Ресен, распиша награден конкурс на тема:

„Книгата - прозорец кон светот“ - за ученици од основно образование;
„Книгата - извор на сите мудрости“ - за ученици од средно образование.

Доделувањето на наградите ќе се одржи на 24 Април (понеделник) во дворот на Домот на култура „Драги Тозија“ - Ресен, со почеток во 12 часот

Најдобрите литературни творби ќе бидат наградени. Ќе се доделат прва, втора и трета награда.Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана