Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Вечер на македонска поезија и музика

Во организација на Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен се одржа „Вечер на Македонска поезија и музика“ со Петар Горко и Емилија Сарафска.

Во рамките на оваа поетско-музичка вечер беше изведена поезија од познати македонски поети и писатели, како и дел од македонски песни од забавната и народната музика, преку рецитација и песна, во пијано придружба на Гоце Милошевски.

Настанот се одржа во Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен,17.12.2017 (сабота), со почеток од 19.00 часот.
Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана