Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Ноќ на филмска музика

Ноќ на филмска музика“ во Ресен

Во организација на Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен, 11.09.2016 (недела), во преполната кино сала во Ресен, се одржа концерт под наслов „Ноќ на филмска музика“.
Настапија учениците во школата за пијано од раководство на професор Гоце Милошевски, кои изведоа познати музички композиции наменети за филмската уметност. Лиле Миљоска го отвори концертот со тема од филмот „Неверојатната приказна на Амели Пулен", а по неа настапија Елена Соколевска, Сара Ристевска, Александар Белешовски, Ева Ристевска, Мартин Димитриевски, Димитриј Питроповски, Андреа Настевска, Даниела Евтимовска, Калина Котевска, Емилија Котевска, Јована Поповска, Анастасија Радевска, Андријана Сребренова, Андреа Соколевска, Александар Радевски и Христијан Шундовски.Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана