Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Концерт на Црковно Византиско пеење

Во организација на Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен на ден 30.07. 2016 година се одржа концерт на Црковно Византиско пеење на Хорот Свети Ахил Преспански.
Настанот се одржа во дворот на ресенскиот Сарај а на него присуствуваше и Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Европски г. Пимен, и многу други гости.

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана