Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Ликовна изложба „Низ четката на Преспанските уметници“

Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ - Ресен, на ден 17.12.2015 (четврток), беше организатор на 5-та јубилејна ликовна изложба „Низ четката на Преспанските уметници“.

Ликовната изложба беше збогатена со учество на детскиот хор „Преспански Ѕвончиња“ - под водство на проф. Марина Коруновска и настап на Гоце Милошевски - пијано.

Отворањето на изложбата се одржа во  Изложбениот салон во Домот на култура „Драги Тозија“, со почеток во 19 часотСледете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана