Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Новогодишна програма

Во рамки на одбележување на новогодишните празници во Општина Ресен, Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија“ од Ресен подготвува разновидна културна програма.
17. 12. 2015
5та јубилејна ликовна изложба „Низ четката на Преспанските уметници“
Време – 19 часот
Место – Изложбен салон при Домот на културата „Драги Тозија“
23. 12. 2015
Промоција на книга „солзите на Преспана“ – од Лидија Павловска Промотор на книгата Динче Кочевска
Време – 18 часот
Место – Голема сала на Општина Ресен
25. 12. 2015
Детска новогодишна претстава „Новогодишна елка“
Време – 19 часот
Место – Кино сала
30. 12. 2015
Новогодишен пијано концерт
Време – 19 часот
Место – Кино сала
31. 12. 2015
Детски новогодишен хепенинг со „Преспански ѕвончиња“, „Мелодиум“ – Битола, куклен театар и собата на Дедо Мраз

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана