Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Современа македонска керамика од фондот на ресенската керамичка колонија

Во склоп на Преспанскиот Јаболкобер - 2015, Општинската установа Дом на култура „Драги Тозија„ - Ресен, организираше отворање на изложба „Современа македонска керамика од фондот на ресенската керамичка колонија“.

Изложбата беше пропратена со класична музика - настап на флејта со проф. Марија Јосифовска

Овој културен настан, под покровителство на Г-дин М-р Ѓоко Стрезовски - Градоначалник на Општина Ресен, а поддржано од Министерство за култура на Република Македонија, се одржа на 26.09.2015 година, со почеток во 17 часот, во Изложбениот салон при Домот на културата „Драги Тозија“ - Ресен.

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана