Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Предновогодишна културна програма

22.12.2014 год
 • - Промоција на дела од Мирко Томоски  „Веселба во шумата“.
 • Време: 10:30 часот
 • Место: Големата сала на Општина Ресен
 • Промотор: Наташа Зузаровска
23.12.2014 год
 • - Отворање на ликовна работилница
 • Време: 11 часот
 • Место: Дом на култура „Драги Тозија“ – (Сарај)
24.12.2014 год
 • -Изложба на дела од Струмичката ликовна колонија
 • Време: 18 часот
 • Место: Изложбен салон при Дом на културата – (Сарај)
 • - Промоција  на книга „100 години копнеж“ од Мишко Јузмески  и поетски митинг со „Преспанска Елегија“
 • Време: 18:30 часот
 • Место: Венчална сала при Дом на културата –( Сарај)
 • Промотор: Лидија Размоска
25.12.2014 год
 • - Претстава за деца „Пат околку светот“- НУЦ „Глигор Прличев“-Охрид
 • Време: 12 и 13 часот
 • Место: Кино сала
 • Влез: 50 денари
25.12.2014 год
 • - Претстава за возрасни „Детектор за лаги“
 • Време: 19 часот
 • Место: Кино сала
 • Влез: 100 денари
26.12.2014 год
 • - Вредните раце на Преспанската жена“
 • Гости на вечерта: група „Ѓердан“, Татјана Лазаревска, Новица Василевски,   стенд-ап комичар Марјан Георгиевски
 • Време: 20 часот
 • Место: Ресторант „Жежо“
29.12.2014 год
 • - Предновогодишен концерт со ученици од Средното музичко училиште класична музика
 • Време: 18 часот
 • Место: Венчална сала при Дом на културата – (Сарај)
31.12.2014 год
 • - Новогодишна претстава „Приказната на Дедо Мраз“ и Новогодишен концерт со детскиот фестивал „Тра ла ла“ од Битола
 • Специјален гостин: Ламбе Алабаковски
 • Време: 10:30 часот
 • Место: Градски плоштад

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана