Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Програма за “Преспански Јаболкобер - 2014“

Општинската установ Дом на Култура „Драги Тозија“ - Ресен, по повод  одржувањето на “Преспански Јаболкобер  - 2014“, организиран од Локалната самоуправа  Ресен, ќе настапи со следните програмски активности:

25.09.2014 година (четврток) во 12.00

 • -    Изложба на дела од роднокрајни ликовни уметници
 • -    Изложбен салон при ОУ Дом на културата Ресен
25.09.2014 година (четврток) во 12.45
 • -    Промоција на книгите:
 • „Светот на дланка“ и „Илинден во Љубојно и Преспа“
 • Автор:Славе Николовски – Катин
 • Промотор:проф.Вера Антиќ
 • ОУ Дом на култура (сала за венчавање)
26.09.2014 година (петок) во 11:00
 • -    Детски музички хепенинг со:
 • „Златно славејче“- Скопје;
 • „Трала ла,ла“- Битола
 • Градски плоштад – Ресен
27.09.2014 година (сабота) во 11:00
 • -    Културно забана програма со:
 • Камерна музика:секстед Пламенка Трајковска;
 • Модерен балет:БАФ од Струга;
 • Мултигруп Бенд од Охрид со гостите Наташа и Зоран Џорлев.
 • Градски плоштад Ресен

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана